Veertigdagenvespers


17-04-2021

Rond het thema ‘Levensweg’ heeft de werkgroep Oecumenische Vespers zes veertigdagenvespers voorbereid. De Veertigdagentijd is de periode voor Pasen, een tijd van inkeer, bezinning en gebed.

Kerkleden uit katholieke, oud-katholieke en protestantse traditie zullen de vespers leiden, op de vrijdagen 19 en 26 februari, 5, 12, 19 en 26 maart 2020, van 19.30 tot 20.00 uur. Voorgangers zijn achtereenvolgens: Willem den Boer, Paul Buis, Nelleke de Jong, Dineke Buijs-Tigelaar, Netty van der Linde en Agnes Prins-van Dijk.

Veertigdagenkalender

De deelnemende kerkgenootschappen bieden je ook weer een veertigdagenkalender aan. De kalender kun je hier downloaden.


Veertigdagenkalender


Het thema van deze veertigdagenkalender is ons aangereikt door de geloofsmethode Kind op Zondag. Tijdens deze veertigdagentijd horen we hoe Jezus op weg gaat naar Pasen. Het is een weg door de woestijn en over een hoge berg. Een weg naar de tempel, en ook naar een grasland waar eten genoeg is voor vijfduizend mensen. Het is een weg door het donker en ook een weg waarop Jezus als een koning wordt toegejuicht.

Jezus ging op aarde een weg van vreugde, maar ook van verdriet. Met Pasen vieren we dat zijn weg niet eindigde in de dood: God maakte een nieuw begin. Zijn levensweg is nooit afgelopen.

De kalender en vespers zijn een waardevolle ondersteuning bij het toeleven naar Pasen. De werkgroep Oecumenische Vespers wenst je een gezegende Veertigdagentijd toe!

Meer informatie: Hans Wierenga


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
"Het vraagt meer moed om te lijden dan om te handelen, meer moed om te vergeten dan om in gedachten te houden. En het is misschien het wonderlijkste aan God, dat Hij de zonden van de mensen kan vergeten."
Søren Kierkegaard, Dagboek III A 101

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Zaalhuur kerk

Agenda

Maaltijd in De Walvis

Zo 14 april, 18u (inloop 17.30 uur)
Ontmoetingscentrum De Walvis

» bekijk de hele agenda

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2024 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon