Kerst in Korte Akkeren


02-12-2017

Op maandag 25 en dinsdag 26 december 2017 is het kerst. Met kerst vieren we de geboorte van Jezus. De Westerkerk organiseert in de aanloop naar kerst allerlei inspirerende en creatieve activiteiten. Dat doen we in de wijk, samen met en voor andere bewoners van Korte Akkeren.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen. Neem gerust ook je buren of bekenden, je vriendjes en vriendinnetjes mee!

Buurtlunch

Op de adventszondagen 3, 10 en 17 december is er een buurtlunch in De Walvis. We starten om 12.30 uur. Van harte welkom om mee te eten en om elkaar en buurtbewoners te ontmoeten. Je kunt je tot twee dagen van tevoren aanmelden voor de buurtlunch via  westerkoks@gmail.com of 06-42 96 79 54.

Knutselen en lampionnen maken

Op 3, 10 en 17 december is er na de lunch, vanaf 14.00 uur een knutselmiddag in De Walvis. Als je mee wilt lopen in de lampionnenoptocht op 24 december, kom dan op een van deze zondagen je lampion knutselen! Er zijn dan ook andere knutselworkshops, voor jong en oud. Aanmelden is niet nodig.

Kerstwens

Op diverse plekken in de wijk liggen papieren kerststerren. Hierop mag je een kerstwens schrijven. De kerstwensen worden in de kerstboom in De Walvis gehangen.

Gouwe Dialoog

Op 14 december is er een Gouwe Dialoog waarin het thema ‘Kerst’ centraal staat. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Walvis. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met stichting Gouwe Dialoog Korte Akkeren.

Licht en donker

Op verschillende adventzondagen zal in de Westerkerk iemand uit de wijk iets vertellen over ‘licht en donker’ in de wijk Korte Akkeren.
Vanuit de Westerkerk schenken we een adventskrans aan De Walvis en wordt elke zondag een lichtje ontstoken aan de paaskaars en naar De Walvis gebracht.

Kerstavond

Op zondag 24 december ben je van harte welkom bij de volgende activiteiten:

  • vanaf 13.00 uur kun je in De Walvis je kerstkapsel laten stylen;
  • om 16.00 uur wordt in de Westerkerk de kindermusical ‘Op zoek naar het licht’ uitgevoerd;
  • om 17.00 uur begint vanuit de Westerkerk en De Walvis de lampionnenoptocht door de wijk;
  • om 18.00 uur is het kerstbuffet in De Walvis. Je kunt je tot twee dagen van tevoren aanmelden voor het kerstbuffet via  westerkoks@gmail.com. Let op, vol is vol! Neem je zelf ook iets lekkers mee voor het buffet?
     

Download de flyer
 


nieuwsbrief
Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
Drie opgewekte vlammen
verbeelden onze hoop
op lang gelukkig leven
op gezond verstand
op kracht en macht,
maar om dit schijnsel
zit meer nacht
dan wij licht kunnen geven.

Uitgelicht

Oliebollenactie

Ook dit jaar kun je je oliebollen, appelbeignets en maaltijdsalades bestellen bij de commissie Werelddiaconaat, en daarmee het werk van Mercy Ships steunen, de organisatie die gratis medische zorg, training en voorlichting in de armste landen van de wereld aanbiedt via ziekenhuisschepen.

Agenda

Buurtlunch

Zo 17 december, 12.30 - 14.00 uur
De Walvis, Walvisstraat 1

Kerstknutselen

Zo 17 december, 14.00 - 15.30 uur
De Walvis, Walvisstraat 1

» bekijk de hele agenda

Kerst in Korte Akkeren

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2017 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon