Maatjes gezocht


Ruim drie jaar geleden is het maatjesproject van het cluster Kerk en Vluchteling van de protestantse diaconie Gouda gestart. Inmiddels hebben we veel nieuwkomers mogen begeleiden op hun weg in een nieuw land en in een nieuwe woonplaats. Die begeleiding en hulp zijn hard nodig!

Wil je gehoor geven aan de Bijbelse oproep, om vreemdelingen in je stad gastvrij te ontvangen, meld je dan aan als maatje. We zijn op dit moment vooral op zoek naar vrouwelijke maatjes en jonge mensen tussen de 18 en 25 jaar, die behulpzaam willen zijn bij de inburgering, zorgen voor een netwerk, zonodig meegaan naar afspraken en een luisterend oor willen bieden. 

Onlangs zei een van onze mentoren het volgende: “Als je dan bij iemand of een gezin thuiskomt, ziet hoe ze hun best doen om hier dapper een bestaan op te bouwen, terwijl ze alles hebben moeten achterlaten en je zo gastvrij ontvangen, dan sluit je ze toch gelijk in je hart.”

Maak het verschil en meld je aan

Als maatje word je begeleid door een vaste mentor, je krijgt scholing in het werken met vluchtelingen, intervisie en andere relevante informatie aangeboden. 
Sta je stevig in je schoenen, kan je ongeveer twee uur per één a twee weken beschikbaar zijn, neem dan contact op met Heike Blok, coördinator van het maatjesproject.


nieuwsbrief
Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
"Er is niets op aarde dat zo in nood vertroosten kan, dan als het hart van zijn zaak overtuigd is."
Martin Luther

In de regio

Maatjes gezocht

Het cluster Kerk en Vluchteling is op zoek naar nieuwe maatjes: (jonge) mensen die nieuwkomers willen begeleiden op hun weg in een nieuw land en in een nieuwe woonplaats. Wil jij gehoor geven aan de Bijbelse oproep om vreemdelingen gastvrij te ontvangen, meld je dan aan.

Uitgelicht

Koken met Kinderen

Op zaterdag 21 april is er weer Koken met Kinderen! Kinderen uit de Westerkerk maken dan voor veertig gasten een heerlijk 4-gangendiner klaar. De kosten voor het diner zijn €17,50. De meeropbrengst is bestemd voor Inloophuis Domino.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2018 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon