Ouderen en levensvragen


30-12-2017

Gespreksgroep 

Het ouder worden kan gepaard gaan met levensvragen die anders zijn dan bij iemand die bijvoorbeeld net een studie heeft afgerond of een jong gezin heeft. Men heeft het grootste deel van het leven gehad en met al je ervaringen kijk je vaker terug op wat is geweest.

In februari starten we binnen de Westerkerk met een gespreksgroep Ouderen en Levensvragen. Tijdens vier ochtenden willen we met elkaar praten over onderwerpen als het ouder worden, herinneringen, verlies en rouw, lijden en het einde van het leven. Met daarbij de centrale vraag: Hoe geef ik mijn geloof een plek in de antwoorden die ik heb gezocht, hoop te vinden, of niet heb gevonden?

Waar en wanneer

De eerste ochtend is op dinsdag 13 februari. De ochtenden zijn van 10.00 tot 11.30 uur. De overige geplande data zijn 27 februari, 13 maart en 3 april. (In onderling overleg kan hiervan afgeweken worden.)

Het is de bedoeling dat de deelnemers, zo veel als mogelijk, alle vier de ochtenden aanwezig zijn. De eerste ochtend vindt plaats in de ontmoetingsruimte van de Westerkerk. Gespreksleiders zijn Marian Wierenga en Mariken den Hartog. Nieuwsgierig geworden, wilt u meer informatie of wilt u zich opgeven? Dit kan bij Mariken (06-25443420).


nieuwsbrief
Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
"Echte liefde laat zich zien als wij hen vergeven die ons iets schuldig zijn."
Woestijnvader Marcus de asceet

Uitgelicht

Actie Kerkbalans 2018

De kerk is een plek die inspireert. De boodschap, de sacramenten, de gemeenschap, het gebouw – ze geven bezieling voor het leven van elke dag. Geef die inspiratie door. Geef daarom aan Kerkbalans. De Actie Kerkbalans wordt gehouden van 22 januari t/m 3 februari.

Agenda

Meditatieavond

Woensdag 24 januari, 20.00 uur
In de Westerkerk

Micha Cursus

Do 1 februari, 20.00 uur
In de Westerkerk

» bekijk de hele agenda

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2018 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon