Kinderen tot 12 jaar

Kinderen maken volwaardig deel uit van de gemeenschap van de Westerkerk. Er zijn veel activiteiten gericht op kinderen, om hen te inspireren en om de onderlinge band te versterken. Naast de vaste activiteiten vinden er door het jaar heen ook sport- en spelactiviteiten plaats.

Crèche

Elke zondag is er tijdens de dienst crèche voor de baby’s en peuters tot vier jaar. Zij kunnen voor de dienst gebracht worden in de aanbouw van de kerk. Er is een grote variatie aan speelgoed en knutselspullen. De crècheleiding bestaat uit volwassenen en tieners.

Kindernevendienst

Elke zondag wordt er tijdens de eredienst kindernevendienst gehouden voor de kinderen van de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool. Voor de invulling van de kindernevendienst gebruiken we de uitgave 'Kind op Zondag'. De kinderen verlaten de kerk in de regel vóór de Schriftlezingen en keren terug tijdens het voorspel van het slotlied. In de periode voor Kerst en Pasen wordt er met projecten gewerkt.

Kerstmusical en kinderpaaswake

Ieder jaar organiseren we een kerstmusical. We oefenen de musical en voeren deze ook uit op de laatste zondag voor Kerst.

Op de avond voor Pasen is er een kinderpaaswake. We beleven samen het Laatste Avondmaal zoals Jezus dat met zijn discipelen gehouden heeft en luisteren naar het verhaal dat hierbij hoort.

Kinderkamp

Ieder jaar gaan zo’n dertig kinderen uit groep 3 tot en met 8 op kamp. Tijdens het kamp denken, praten, luisteren en zingen we over een thema. Maar ook aan sport en spel ontbreekt het natuurlijk niet. Het kamp duurt van vrijdagavond tot zondagmiddag.

Kliederkerk

Elke laatste zondag van de oneven maanden is er Kliederkerk! Kliederkerk is een creatieve en vrolijke manier van kerk-zijn waarin jong en oud samen voor het eerst of opnieuw verhalen uit de bijbel ontdekken. Het begint om 12.30 uur en duurt tot uiterlijk 14.30 uur. We beginnen met samen eten, doen verschillende ontdek-activiteiten rond het thema en sluiten af met een korte viering (20 min).

Aanmelden is fijn in verband met de lunch, maar binnenlopen mag ook. Contactpersoon:  Marielle Rijkaart.

Sport en spel

Naast de vaste activiteiten vinden er door het jaar heen ook sport- en spelactiviteiten plaats. Een voorbeeld daarvan is Sirkelslag Kids.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
Ziel, gij zijt geboren tot
zingen voor de Heer uw God.
Psalm 146: 1, berijmd

Uitgelicht

Christelijke meditatie

Elke vierde woensdag van de maand is er een begeleide christelijke meditatie in de Westerkerk. We beginnen de avonden met een aandachtsoefening. Aansluitend wordt er per keer een vorm van christelijke meditatie beoefend. Iedereen is welkom, van binnen en van buiten de kerk.

Diensten

Zondag 19 mei

Tijd: 10.00 uur | Pinksteren
Voorganger: ds. Jacobine Scholte de Jong

Zondag 26 mei

Tijd: 10.00 uur
Voorganger: ds. Jacobine Scholte de Jong

» bekijk alle diensten

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2024 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon