In de regio

Kortste Nachtvertellingen

Als je houdt van een mooi verteld verhaal in een unieke groene ambiance onder een open hemel, kom dan op 23 juni naar de Kortste Nachtvertellingen van A Rocha Groene Hart. Deze vierde editie hebben we een heel gevarieerd programma samengesteld. Verschillende vertellers zullen verhalen, gedichten en liederen ten gehore brengen rondom de vuurkorf. Natuur en cultuur gaan op deze avond hand in hand! Wees van harte welkom!

Fiets mee voor Inloophuis Domino!

Zaterdag 30 juni organiseert de Rabobank de jaarlijkse sponsorfietstocht voor clubs, verenigingen en goede doelen. Inloophuis Domino heeft zich dit jaar als een van de goede doelen aangemeld en hoopt met deze tocht op een mooie opbrengst. Het inloophuis krijgt van Rabobank Gouwestreek namelijk per uitgereden route €5 (15 kilometer), €10 (30 kilometer), €20 (60 kilometer) of €25 (voor de wielerroute).

7 juli: Natuurwerkochtend

In de Stolwijkse Boezem is het volop zomer. Op zaterdagochtend 7 juli kunnen we weer genieten en werken in de natuur van de Boezem. We starten om 9.00 uur en gaan door tot 12.00 uur. Ook kinderen zijn weer welkom. Zij kunnen prima helpen en daarnaast de natuur ontdekken in de Boezem. Misschien zien we wel een ringslang bij een van de broedhopen die we vorig jaar hebben aangelegd.

PraiseAvond Gouda

Tijdens een PraiseAvond kunnen mensen 'zien' wie God is en ontdekken wat Gods plan is met ons leven. Zes tot zeven keer per jaar is er een PraiseAvond: ‘een heerlijke avond vol aanbidding, waarbij je wordt aangevuurd in jouw leven met God’. De avonden zijn van 19.00 tot 20.30 uur in De Goudse Waarden (Kanaalstraat 31). 

Zomeractiviteiten 75+

Voor de ouderen in onze kerken die niet (meer) op vakantie gaan organiseert PKN Gouda de komende zomerperiode weer diverse gezellige  activiteiten in verschillende wijkkerken: 'Zomerse gezelligheid zonder koffer. Een reis voor ouderen langs de PKN kerken van Gouda'. Bijna iedere week is er iets te beleven: ontmoeting, zingen, verhalen en muziek over dieren en een reisverhaal over Nepal.

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij wil graag de betrokkenheid bij en het genieten van Gods schepping stimuleren en actief betrokken zijn bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart organiseert ongeveer eens per 6-8 weken een natuurwerkdag in de ‘Stolwijkse Boezem’. (...)

Maatjes gezocht

Ruim drie jaar geleden is het maatjesproject van het cluster Kerk en Vluchteling van de protestantse diaconie Gouda gestart. Inmiddels hebben we veel nieuwkomers mogen begeleiden op hun weg in een nieuw land en in een nieuwe woonplaats. Die begeleiding en hulp zijn hard nodig!

Buurtmaaltijden De Walvis

Sinds juni kookt er een enthousiast kookteam vanuit de Westerkerk in het ontmoetingscentrum De Walvis (Walvisstraat 1). We koken elke tweede zondag van de maand voor iedereen uit de wijk (en daarbuiten) die het leuk vindt om mee te eten. Inloop om 17.30 uur, start maaltijd om 18 uur. Opgeven kan tot uiterlijk de donderdag voor de maaltijd bij westerkoks@gmail.com. Kosten zijn €5 per persoon of €10 voor een gezin.

Kom aan tafel!

Steeds meer ouderen blijven langer thuis wonen. Het koken van een verse maaltijd kost soms meer moeite, maar ook regelmatig alleen eten kan als lastig worden ervaren; juist aan tafel wordt eenzaamheid meer gevoeld. ‘Kom aan tafel’ is een project binnen de Protestantse Kerk Gouda waarbij ouderen kunnen mee-eten bij mensen in hun eigen buurt. In dit project willen we gastvrijheid aan tafel delen met ouderen.

Project Naastje

Wil je graag uit liefde je tijd delen en als naaste onderweg zijn met een oudere? Dan is het project Naastje iets voor jou! Een Naastje geeft persoonlijke aandacht aan thuiswonende ouderen die regelmatig behoefte hebben aan een goed gesprek en een luisterend oor. Ieder mens heeft levensvragen, maar bij het ouder worden komen deze vragen vaker naar de oppervlakte. (...)


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
"Een barmhartig mens krijgt tranen in zijn ogen wanneer hij denkt aan het lijden van de schepping."
Woestijnvader Izaak de Syriër

In de regio

Kortste Nachtvertellingen

Als je houdt van een mooi verteld verhaal in een unieke groene ambiance onder een open hemel, kom dan op 23 juni naar de Kortste Nachtvertellingen van A Rocha Groene Hart. Verschillende vertellers zullen verhalen, gedichten en liederen ten gehore brengen rondom de vuurkorf.

Agenda

Bijbelkring

Op 21 juni om 19.00 uur
Huiskamer Dineke en Martijn Riet

The Choir Company

Zondag 24 juni om 19.00 uur
In de Westerkerk

» bekijk de hele agenda

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2018 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon