Jaarthema 2019-2020

Ieder jaar kiest de Westerkerk een thema dat centraal staat in de gemeenteactiviteiten. Dit jaar is het thema: Aandacht en Tijd. Af en toe zingen wij over God: ‘Hij gaf de aarde en Hij geeft de tijd’, maar ondertussen voelen we dat we niets zoveel tekort komen als tijd. 

Hoe komt dat? Waardoor hebben we zoveel aan ons hoofd? Wat doet het met ons dat we altijd druk zijn? Hoe is dat in te dammen? Hoe kunnen we het leven zo beleven dat het past binnen onze maat en het die maat niet overvraagt? Met die vragen willen wij ons dit seizoen bezighouden.

Aandacht en tijd

De Bijbel leert ons dat wij ons in het krachtenveld van de huidige wereld moeten voegen in Gods orde. Dat is een religieuze orde (je verhouden tot God) en een morele orde, maar ook een ordening van de tijd (gebedstijden, sabbat, feesten) en van de plaats (je verantwoordelijkheden liggen allereerst in je directe omgeving: je naaste, je broeders en zusters). Binnen die orde kun je rekenen op Gods heil.

In het kader van het jaarthema willen we - met Gods hulp - proberen om ons in die orde van God in te voegen of opnieuw in te voegen. Wij lezen verhalen die ons vertellen hoe het leven in Gods orde is en we kijken met aandacht naar ons eigen leven anno 2019. Door een meer ‘kerkelijk’ en ‘liturgisch’ levensritme aan te nemen, met gebedstijden, tijden van bezinning, het volgen van een kerkelijke feestkalender etc. is het wellicht mogelijk om bewuster stil te staan bij de tijd en bij het gegeven leven.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, U zij alle eer!
Alle menselijk lijden hebt Gij ondergaan
om ons te bevrijden tot een nieuw bestaan:
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, U zij alle eer!
NLB 634

Diensten

Nog geen nieuws beschikbaar.

» bekijk alle diensten

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Uitgelicht

Christelijke meditatie

Elke vierde woensdag van de maand is er een begeleide christelijke meditatie in de Westerkerk. We beginnen de avonden met een aandachtsoefening. Aansluitend wordt er per keer een vorm van christelijke meditatie beoefend. Iedereen is welkom, van binnen en van buiten de kerk.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2024 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon