Het orgel van de Westerkerk

Het orgel van de Westerkerk is in 1960 gebouwd door de firma J. de Koff en Zoon te Utrecht. Aanvankelijk stond het in de Hervormde Maranathakerk te Hilversum. Na de sluiting van deze kerk is het orgel gekocht door de Gereformeerde Schranskerk te Leeuwarden. Toen ook deze kerk sloot, is het orgel in februari 2001 van Leeuwarden naar de Goudse Westerkerk verplaatst.
Er moest behoorlijk veel aan het kerkgebouw en instrument worden veranderd, om het royale orgel in de Westerkerk te laten passen. Dit is gedaan door een groep vrijwilligers onder de leiding van orgelbouwer Slooff uit Ouderkerk aan den IJssel.

Op 1 februari 2002 werd het orgel in gebruik genomen. Het kwam in de plaats van het oorspronkelijke Westerkerkorgel, dat ook een instrument was van de firma J. de Koff en Zoon. Dit orgel stond sinds 1938 in de kerk en was aan vervanging toe.

(informatie ontleend aan: René Koster, ‘De Koff-orgel in de Westerkerk te Gouda begint aan zijn derde bestaan’, in: De Orgelvriend, jaargang 46 nr. 1, januari 2004)


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
"Een barmhartig mens krijgt tranen in zijn ogen wanneer hij denkt aan het lijden van de schepping."
Woestijnvader Izaak de Syriër

In de regio

Kortste Nachtvertellingen

Als je houdt van een mooi verteld verhaal in een unieke groene ambiance onder een open hemel, kom dan op 23 juni naar de Kortste Nachtvertellingen van A Rocha Groene Hart. Verschillende vertellers zullen verhalen, gedichten en liederen ten gehore brengen rondom de vuurkorf.

Jaarthema

Uitgelicht

24 juni: The Choir Company

Op zondag 24 juni om 19.00 uur komt een projectkoor van The Choir Company zingen in de Westerkerk. Dit koor zingt tijdens een feestelijke zangdienst een selectie van liederen van de CD 'Met heel mijn hart'. Er is ook veel ruimte voor samenzang. Welkom!

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2018 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon