Coronaproof naar de Westerkerk


18-07-2020

Op zondag 5 juli zijn de zondagse kerkdiensten in de Westerkerk hervat. Al is het in een aangepaste vorm vanwege de coronamaatregelen, het is fijn om elkaar weer in levenden lijve te zien!

Als je naar de kerk wilt komen, dan vragen we je je op te geven voor de genodigdenlijst. Sta je op deze lijst, dan krijg je 1x per 2 à 3 weken een uitnodiging om een dienst mee te maken. Zo komt iedereen aan de beurt. Aanmelden kan  hier. Onderling ruilen is niet mogelijk, en kom alleen naar de kerk als je bent uitgenodigd voor de dienst en vrij bent van gezondheidsklachten. 

Kinderen

Er is vooralsnog geen kindernevendienst en crèche. Kinderen zijn ook welkom bij de kerkdiensten. Geef hen gerust op; er zal telkens een werkje voor hen beschikbaar zijn, en ze kunnen ook van thuis iets meenemen om te lezen of te doen tijdens de dienst.

Anders dan anders

Het gaat er op zondagmorgen anders aan toe dan we gewend waren. In de uitnodiging voor de kerkdiensten die je per mail ontvangt, staan de aandachtspunten voor een veilig verloop van de samenkomst. 

Perspectief

Ook al mogen er inmiddels meer dan 100 mensen bijeenkomen, de Westerkerk heeft ervoor gekozen om nog even vast te houden aan dit maximum. De reden is: eerst ervaring en vaardigheid opdoen met de nieuwe werkwijze.
Een nieuw team – waaraan ook dominee Jacobine Scholte de Jong deelneemt – zal zich beraden op de bijzondere kerkdiensten met doop en Avondmaal. Daarmee willen we in september weer starten, uiteraard op een veilige manier.

Reageer

Tot die tijd zijn verbeterpunten welkom bij de commissie Gebruiksplan Westerkerk. Als je zo’n verbeterpunt signaleert, geef het door via dit e-mailadres:  westerkerk.exploitatie@gmail.com

We zijn ondanks alle nieuwe spelregels blij dat we de kerkdiensten weer konden hervatten. En je bent van harte welkom!


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, U zij alle eer!
Alle menselijk lijden hebt Gij ondergaan
om ons te bevrijden tot een nieuw bestaan:
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, U zij alle eer!
NLB 634

Uitgelicht

Christelijke meditatie

Elke vierde woensdag van de maand is er een begeleide christelijke meditatie in de Westerkerk. We beginnen de avonden met een aandachtsoefening. Aansluitend wordt er per keer een vorm van christelijke meditatie beoefend. Iedereen is welkom, van binnen en van buiten de kerk.

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2024 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon