10 februari: WesterAvond


12-02-2020

WesterAvond op 10 februari over leven met een psychische kwetsbaarheid

De Westerkerk besteedt op maandag 10 februari tijdens een WesterAvond aandacht aan het leven met een psychische kwetsbaarheid. 

Velen hebben op de één of andere manier met een psychische kwetsbaarheid (bijvoorbeeld: een depressie of psychose) te maken. De Westerkerkgemeente streeft met de WesterAvond na dat er meer begrip voor ontstaat en dat psychische kwetsbaarheid bespreekbaarder wordt, waardoor het stigma dat ermee gepaard gaat vermindert. 

Muziektheater met nagesprek

Om het onderwerp aansprekend te introduceren speelt toneelgroep ‘Kracht van Beleving’ op 10 februari het muziektheaterstuk ‘Vind je het gek!’. Dit is een ontroerende, humorvolle voorstelling gebaseerd op waargebeurde levensverhalen en indringende portretten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Na het optreden is er ruim gelegenheid om gericht in gesprek te gaan over het onderwerp.

Datum, tijd en plaats

De avond wordt gehouden in de Westerkerk, Eerste E.J. Potgieterstraat 37, Gouda, en begint om 20.00 uur. Het programma duurt circa 1,5 uur. Aanmelden is niet nodig. Toegang is gratis; na afloop wordt er een collecte gehouden.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
Dit is de tijd. God zelf staat zonder
zich te verroeren andersom.
Dit is de tijd. Er gebeurt geen wonder,
maar Hij telt langzaam van één tot honderd,
tot honderdtien... en dan: ‘Ik kom.’
(uit: Jan Wit, Dit is de tijd)

Diensten

Zondag 1 maart

Tijd: 10.00 uur
Voorganger: ds. Gerard Geitenbeek, Waddinxveen

Zondag 8 maart

Tijd: 10.00 uur
Voorganger: ds. L.J. Scholten, Gouda

» bekijk alle diensten

Uitgelicht

Bevestigings- en intrededienst

Op zondag 8 maart is de feestelijke bevestigings- en intrededienst van ds. Jacobine Scholte de Jong. De dienst begint om 15.00 uur en is in de Sint-Janskerk. Aan de periode van vacant-zijn komt op deze dag een eind. We zijn blij met en dankbaar voor de komst van ds. Scholte de Jong en haar gezin.

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2020 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon