Christelijke meditatie Westerkerk gaat weer starten!


26-08-2022

Sinds enkele jaren is er elke vierde woensdag van de maand een begeleide christelijke meditatie in de Westerkerk. De eerstvolgende avond is 24 augustus. We starten de avonden met een aandachtsoefening in de vorm van een ademoefening of een bodyscan. Dit om volledig aanwezig te zijn en te verstillen want pas dan kunnen we aandachtig gaan luisteren.

Aansluitend wordt er per keer een vorm van christelijke meditatie beoefend zoals: lectio Divina, Ignatiaanse meditatie en beeldmeditatie. Onze ervaring is dat christelijke meditatie een verdieping kan geven van je geloofsleven.

Iedereen is welkom, van binnen en van buiten de kerk. Ervaring met meditatie is niet noodzakelijk. Kom gerust eens ‘proeven’ of het iets voor je is. Aanvang 20 uur in de Westerkerk. (duur ongeveer 1.15 uur). Bij voorkeur vooraf aanmelden, maar zonder aanmelden ook van harte welkom! Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is mogelijk. Voor aanmelden of informatie: meditatie. westerkerk@gmail.com.

Het meditatieteam: Dineke Tigelaar, Marion Jellema en Corine Qualm


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
"Geef pas antwoord wanneer je helemaal hebt gehoord wat iemand wil zeggen."
Serafim van Sarov

Diensten

Zondag 16 juni

Tijd: 10.00 uur
Voorganger: ds. Jacobine Scholte de Jong

Zondag 23 juni

Tijd: 10.00 uur
Voorganger: ds. Theo van Leeuwen, Waddinxveen

» bekijk alle diensten

Agenda

Nog geen nieuws beschikbaar.
» bekijk de hele agenda

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2024 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon