Kerst in Korte Akkeren


01-12-2018

Op dinsdag 25 en woensdag 26 december 2018 is het kerst. Met kerst vieren we de geboorte van Jezus. De Westerkerk organiseert in de aanloop naar kerst allerlei inspirerende en creatieve activiteiten. Dat doen we in de wijk, samen met en voor andere bewoners van Korte Akkeren.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen. Neem gerust ook je buren of bekenden, je vriendjes en vriendinnetjes mee!

Kerstmarkt

Op zaterdag 8 december is er een kerstmarkt in wijkcentrum Jan Ligthart, Snoystraat 4. Je bent welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. De kerstmarkt wordt georganiseerd door het Wijkteam Korte Akkeren.

Gouwe Dialoog

Op 12 december is er een Gouwe Dialoog waarin het thema ‘Aandacht en tijd’ centraal staat. De tijd rond kerst is een tijd waarin veel mensen eenzaam zijn. Hebben we nog tijd en oog voor elkaar? Daarover willen we in dialoog gaan. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Walvis. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met stichting Gouwe Dialoog Korte Akkeren.

Kerststukjes maken voor ouderen

Op 17 december kun je in wijkcentrum Jan Lighthart vanaf 13.00 uur kerststukjes maken voor ouderen. De kosten zijn € 7,00 per persoon. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Gemiva-SVG Groep.

Bijna kerst

Op zondag 23 december ben je van harte welkom bij de volgende activiteiten:

  • om 16.00 uur wordt in de Westerkerk de kindermusical ‘De moeite waard!' uitgevoerd;
  • om 18.00 uur is het kerstbuffet in De Walvis (inloop 17.00 uur). Het kerstbuffet wordt geopend door burgemeester Milo Schoenmaker. Je kunt je tot twee dagen van tevoren aanmelden voor het kerstbuffet via  westerkoks@gmail.com. Let op, vol is vol! Neem je zelf ook iets lekkers mee voor het buffet?

Oudejaarsbrunch en bingo

Op 27 december is er een oudejaarsbrunch en bingo in De Walvis. Van harte welkom van 11.00 tot 16.00 uur!
 

Download de flyer
 


Westergroet

We hebben het er vaak over, geloven doe je niet alleen in de kerk. Vaak willen we iets van wat Jezus ons leert in de praktijk te brengen, bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk of door mee te draaien bij Goudse organisaties.

Als Kerk naar Buiten lijkt het ons mooi om rond kerst het jaarthema Tijd en Aandacht ook dichtbij vorm te geven. Via de zondagsbrief ben je uitgenodigd je buren die je minder goed kent - of andere mensen die dat kunnen gebruiken - een kerstgroet aan te bieden. In de adventsperiode kun je op deze site de verhalen lezen die dat opleverde. Als je mee wilt doen dan kun je in de ontmoetingsruimte van de kerk rond de zondagsdienst één of meer kaarsen meenemen. Jouw verhaal kun je kwijt bij  Johan de Lange.

 


 

 


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
Geloof met me mee,
dan wordt het Advent,
want God maakt aan ons
zijn vrede bekend.

Wester

Diensten

Zondag 16 december

Tijd: 10.00 uur | 3e Advent
Voorganger: ds. Klaas Bom, Amersfoort

Zondag 16 december

Tijd: 15.00 uur | Afscheidsdienst
Voorganger: ds. Udo Doedens

» bekijk alle diensten

Uitgelicht

Adventskalender 2018

De Werkgroep Oecumenische Vespers Gouda heeft voor de adventstijd weer een kalender samengesteld. Het thema is ‘Geloof met me mee’. De kalender geeft handreikingen voor bloemschikkingen, kinderbladen, gebeden, liederen, gedichten en meditatieve stukjes.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2018 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon