Maatjes gezocht


Ruim drie jaar geleden is het maatjesproject van het cluster Kerk en Vluchteling van de protestantse diaconie Gouda gestart. Inmiddels hebben we veel nieuwkomers mogen begeleiden op hun weg in een nieuw land en in een nieuwe woonplaats. Die begeleiding en hulp zijn hard nodig!

Wil je gehoor geven aan de Bijbelse oproep, om vreemdelingen in je stad gastvrij te ontvangen, meld je dan aan als maatje. We zijn op dit moment vooral op zoek naar vrouwelijke maatjes en jonge mensen tussen de 18 en 25 jaar, die behulpzaam willen zijn bij de inburgering, zorgen voor een netwerk, zonodig meegaan naar afspraken en een luisterend oor willen bieden. 

Onlangs zei een van onze mentoren het volgende: “Als je dan bij iemand of een gezin thuiskomt, ziet hoe ze hun best doen om hier dapper een bestaan op te bouwen, terwijl ze alles hebben moeten achterlaten en je zo gastvrij ontvangen, dan sluit je ze toch gelijk in je hart.”

Maak het verschil en meld je aan

Als maatje word je begeleid door een vaste mentor, je krijgt scholing in het werken met vluchtelingen, intervisie en andere relevante informatie aangeboden. 
Sta je stevig in je schoenen, kan je ongeveer twee uur per één a twee weken beschikbaar zijn, neem dan contact op met Heike Blok, coördinator van het maatjesproject.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
"Een barmhartig mens krijgt tranen in zijn ogen wanneer hij denkt aan het lijden van de schepping."
Woestijnvader Izaak de Syriër

Jaarthema

Agenda

Bijbelkring

Op 21 juni om 19.00 uur
Huiskamer Dineke en Martijn Riet

The Choir Company

Zondag 24 juni om 19.00 uur
In de Westerkerk

» bekijk de hele agenda

Diensten

Zondag 24 juni

Tijd: 10.00 uur
Voorganger: ds. Regina Folbert, Rotterdam

Zondag 1 juli

Tijd: 10.00 uur
Voorganger: ds. Udo Doedens

» bekijk alle diensten

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2018 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon