Veertigdagenvespers


18-02-2018

Rond het thema ‘Ik zorg voor jou’ heeft de werkgroep Oecumenische Vespers zes veertigdagenvespers voorbereid. De Veertigdagentijd is de periode voor Pasen, een tijd van inkeer, bezinning en gebed. Kerk in Actie voert in deze tijd campagne onder het thema ‘Onvoorwaardelijke liefde’.

Kerkleden uit katholieke, oud-katholieke en protestantse traditie zullen de vespers leiden, op de vrijdagen 16 en 23 februari, 2, 9, 16 en 23 maart 2018, van 19.30 tot 20.00 uur in de Westerkerk. Voorgangers zijn achtereenvolgens: Paul Buis, Els Klok, Cilia den Boer-van Hofwegen, Agnes Prins-van Dijk, Hans Wierenga en Dineke Buijs-Tigelaar.

Veertigdagenkalender

De deelnemende kerkgenootschappen bieden je ook weer een veertigdagenkalender aan. De kalender kun je hier downloaden.


Veertigdagenkalender


In de veertigdagentijd lezen we verhalen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Hij wordt op de proef gesteld in de woestijn, hij ziet handelaren op het tempelplein, hij weet dat mensen hem naar het leven staan. Maar bij al die dingen is Jezus niet alleen. God zorgt voor hem.

We ontdekken in deze periode dat je op veel manieren voor iemand kunt zorgen, bijvoorbeeld door met iemand te praten, door iemand eten te geven of door ervoor te zorgen dat iemand zich thuis kan voelen. Zo zorgt de Vader in de hemel voor Jezus, zo zorgt Jezus voor mensen die hij tegenkomt en zo kunnen wij ook voor elkaar zorgen.

De kalender en vespers zijn een waardevolle ondersteuning bij het toeleven naar Pasen. De werkgroep Oecumenische Vespers wenst je een zorgzame Veertigdagentijd toe.

Meer informatie: Hans Wierenga en Agnes Prins-van Dijk


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
"Een barmhartig mens krijgt tranen in zijn ogen wanneer hij denkt aan het lijden van de schepping."
Woestijnvader Izaak de Syriër

Jaarthema

Uitgelicht

24 juni: The Choir Company

Op zondag 24 juni om 19.00 uur komt een projectkoor van The Choir Company zingen in de Westerkerk. Dit koor zingt tijdens een feestelijke zangdienst een selectie van liederen van de CD 'Met heel mijn hart'. Er is ook veel ruimte voor samenzang. Welkom!

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2018 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon