Veertigdagenvespers


17-02-2021

Rond het thema ‘Levensweg’ heeft de werkgroep Oecumenische Vespers zes veertigdagenvespers voorbereid. De Veertigdagentijd is de periode voor Pasen, een tijd van inkeer, bezinning en gebed.

Kerkleden uit katholieke, oud-katholieke en protestantse traditie zullen de vespers leiden, op de vrijdagen 19 en 26 februari, 5, 12, 19 en 26 maart 2020, van 19.30 tot 20.00 uur. Voorgangers zijn achtereenvolgens: Willem den Boer, Paul Buis, Nelleke de Jong, Dineke Buijs-Tigelaar, Netty van der Linde en Agnes Prins-van Dijk.

Veertigdagenkalender

De deelnemende kerkgenootschappen bieden je ook weer een veertigdagenkalender aan. De kalender kun je hier downloaden.


Veertigdagenkalender


Het thema van deze veertigdagenkalender is ons aangereikt door de geloofsmethode Kind op Zondag. Tijdens deze veertigdagentijd horen we hoe Jezus op weg gaat naar Pasen. Het is een weg door de woestijn en over een hoge berg. Een weg naar de tempel, en ook naar een grasland waar eten genoeg is voor vijfduizend mensen. Het is een weg door het donker en ook een weg waarop Jezus als een koning wordt toegejuicht.

Jezus ging op aarde een weg van vreugde, maar ook van verdriet. Met Pasen vieren we dat zijn weg niet eindigde in de dood: God maakte een nieuw begin. Zijn levensweg is nooit afgelopen.

De kalender en vespers zijn een waardevolle ondersteuning bij het toeleven naar Pasen. De werkgroep Oecumenische Vespers wenst je een gezegende Veertigdagentijd toe!

Meer informatie: Hans Wierenga


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, U zij alle eer!
Alle menselijk lijden hebt Gij ondergaan
om ons te bevrijden tot een nieuw bestaan:
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, U zij alle eer!
NLB 634

Agenda

Nog geen nieuws beschikbaar.
» bekijk de hele agenda

Diensten

Zondag 11 april

Tijd: 10.00 uur
Voorganger: ds. Klaas Bom, Amersfoort

Zondag 18 april

Tijd: 10.00 uur
Voorganger: ds. Jacobine Scholte de Jong

» bekijk alle diensten

Uitgelicht

Veertigdagenvespers

Rond het thema ‘Levensweg’ heeft de werkgroep Oecumenische Vespers zes veertigdagenvespers voorbereid die je via Zoom kunt meebeleven. Iedere vrijdag om 19.30 uur. Kerkleden uit katholieke, oud-katholieke en protestantse traditie zullen de vespers leiden.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2021 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon