WesterAvond: Aandacht 2.0


06-02-2019

Op maandag 4 februari is er een WesterAvond over ‘Aandacht 2.0’. Centraal staan de vragen welke impact technologie heeft op de samenleving en wat we kunnen verwachten.

Inleider is Dieter Möckelmann, spreker, gespreksleider en dagvoorzitter die zich heeft gespecialiseerd in de maatschappelijke impact van ICT. Hij werkt als trainer en consultant op het gebied van ICT en onderwijs. Hij zal tijdens de WesterAvond ingaan op de relatie tussen aandacht en technologie, in het kader van het jaarthema van onze wijkgemeente ‘Aandacht en tijd’.


Vooraf licht hij zijn insteek zo toe: 

Het is tegenwoordig zo snel gezegd: we hebben geen aandacht meer voor elkaar. Kijk in een restaurant of gewoon om je heen op straat. Iedereen kijkt naar zijn of haar schermpje. Zien we elkaar nog wel 'echt'? Is de impact van technologie te groot? Worden we door deze technologie 'dom' gehouden? Komen we 'vast te zitten' in een bubble die de techreuzen voor ons bedenken? En, waar gaat dit heen? Of ... herhaalt de geschiedenis zich? Waren we sceptisch over de tv in de woonkamer en vonden we mobiel bellen onzin? Moeten we wennen en vraagt de snelheid van innovatie ons om 'sneller te wennen'?

Uiteraard is er tijdens en na zijn verhaal gelegenheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen met elkaar, onder andere met toepassing van ICT. Neem je smartphone mee!

Wanneer: maandagavond 4 februari van 20.00 tot uiterlijk 22.00 uur (vanaf 19.30 uur is er koffie/thee)
Waar: in de Westerkerk, 1e E.J. Potgieterstraat 37

Je bent van harte welkom. De toegang is vrij. Na afloop is er gelegenheid een vrije gift te geven.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
"Ik denk dat de kerk nog een kind is. De Christus waarvan zij leeft, is oneindig veel groter dan zij denkt."
Teilhard de Chardin

Agenda

Bijbelkring

Op 21 februari om 19.00 uur
Huiskamer Dineke en Martijn Riet

Get Together (15+)

Vr 22 februari van 20.00-22.00 uur
In de Hof van Sint-Jan

» bekijk de hele agenda

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2019 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon