WesterAvond: Leven in de vroege kerk


17-03-2018

De Westerkerk houdt op woensdagavond 18 april een bijeenkomst over het onderwerp ’leven in de vroege kerk’. Dit onderwerp past goed bij het jaarthema van onze wijkgemeente: ‘Terug naar het begin’.

Dr. Nienke Vos houdt op deze WesterAvond een inleiding over de vroege kerk. Nienke Vos is wetenschapper aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar ze vroegchristelijke teksten bestudeert. Ze gaat regelmatig voor in kerkdiensten in de Westerkerk.

Betekenis van het geloof
De inleiding zal gaan over de inhoud van de belijdenissen in de eerste vier eeuwen van onze jaartelling, en ook over de context waarin het christelijk geloof toen werd beleden. Wat betekende het geloof in die oude gemeenschappen? Hoe werden bijvoorbeeld doop en avondmaal beleefd? Hoe dacht men over leiderschap? Deze en andere vragen komen aan de orde.

Ook al leven christenen anno 2018 in een heel andere tijd, een tijd die sterk is beïnvloed door wetenschap, technologie en geloof in de maakbaarheid van de samenleving, toch zijn er vast elementen uit de vroege kerk waarvan geleerd kan worden en die nu kunnen inspireren.

Na de inleiding van Nienke Vos zal er aan de hand van stellingen gediscussieerd worden over het onderwerp ‘leven in de vroege kerk’.

Datum: woensdagavond 18 april 2018
Tijd: 20.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er koffie/thee.
Locatie: Westerkerk, Eerste E.J. Potgieterstaat 37

Welkom
Je bent van harte welkom. De toegang is vrij. Na afloop is er gelegenheid om een vrije gift te geven.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
"Liefde begint met de ander te accepteren zoals hij is en schept daarna ruimte om te veranderen."
Irenaeus Steinberg

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Diensten

Zondag 23 september

Tijd: 10.00 uur
Voorganger: ds. Regine Folbert, Rotterdam

Zondag 30 september

Tijd: 10.00 uur | Avondmaal
Voorganger: ds. Udo Doedens

» bekijk alle diensten

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2018 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon