Cursus Christelijke meditatie


29-11-2017

In januari wordt voor de zesde - en voorlopig laatste - maal een basiscursus Christelijke meditatie gegeven in de Westerkerk. De cursus omvat vier avonden en staat open voor ieder die er belangstelling voor heeft, ongeacht geloof of kerk.

Mediteren staat toenemend in de belangstelling in onze hectische tijd. Wie is er niet op zoek naar stilte en bezinning? Het blijkt vaak echter moeilijk om hiervoor een vorm  te vinden in ons drukke leven.

Woestijnvaders

Vanuit de christelijke traditie is er al een lange geschiedenis van meditatie met teksten uit de Bijbel, terug te voeren op de woestijnvaders. Dat waren mensen die al aan het begin van onze jaartelling naar eenzame plaatsen gingen om zich te wijden aan een contemplatief (beschouwend) leven. Kloosterlingen hebben deze traditie tot nu toe voortgezet. In alle tijden hebben (bekende) theologen maar ook ‘gewone’ gelovigen gemediteerd.

Vier avonden

Deelnemers aan de cursus kunnen de kunst van de christelijke meditatie weer leren. Eerst door tot verstilling te komen en vervolgens door te mediteren op een tekst uit de Bijbel. In de vier avonden zullen verschillende vormen van christelijke meditatie aan de orde komen: lectio divina, ignatiaanse meditatie, contemplatief gebed en beeldmeditatie. Een deel van de bijeenkomst is bestemd voor uitleg, verder zullen deelnemers vooral veel oefenen. Er worden ook instructies meegegeven voor oefening thuis.

Er is geen voorkennis van meditatie nodig. Ontdek zelf of het je aanspreekt en iets toevoegt aan je leven.

Praktische informatie

Data: maandagavond 22 januari, 5 en 19 februari en 5 maart 2018
Tijd: van 20.00 tot 21.30 uur
Locatie: Westerkerk, Eerste E.J. Potgieterstraat 37
Begeleider: Seintje Bos, pastor en geestelijk begeleider

Eigen bijdrage: €45,-
Kosten materiaal en naslagwerk: €5,-

Aanmelden

Aanmelden voor deze cursus kan via onderstaand formulier. Voor meer informatie over de cursus kun je terecht bij  Corine Qualm.

Inschrijfformulier


Velden voorzien van een * zijn verplicht in te vullen

nieuwsbrief
Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
Drie opgewekte vlammen
verbeelden onze hoop
op lang gelukkig leven
op gezond verstand
op kracht en macht,
maar om dit schijnsel
zit meer nacht
dan wij licht kunnen geven.

Uitgelicht

Cursus Christelijke meditatie

Op 22 januari start een nieuwe cursus Christelijke meditatie: vier avonden waarin je kennis kunt maken met verschillende vormen van meditatie. Heb je nog weinig of geen ervaring met christelijke meditatie? Dan is deze basiscursus misschien iets voor jou!

In de regio

Kerstwandeltheater

Op vrijdagavond 22 december vindt alweer de 7e editie van het Kerstwandeltheater plaats, dit keer in Gouda Noord. Wandelend langs een lint van lichtjes kun je gedurende ruim een uur het kerstverhaal samen met familie en vrienden beleven.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2017 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon