Berichten

Via Crucis in Gouda

24-03-2019

Op zondag 31 maart wordt in de Westerkerk het ‘Via Crucis’ van Dick Le Mair uitgevoerd. Het werk Via Crucis is gebaseerd is op de kruiswegstaties zoals die al eeuwen in de kerk te zien zijn. Het bestaat uit veertien delen muziek die de weg vanaf Jezus’ veroordeling tot aan Zijn kruisiging weergeven.

Symbolische schikking veertigdagentijd

11-03-2019

Het thema van de symbolische schikking in de veertigdagentijd is dit jaar Een nieuw begin. Je ziet dat er in die schikking veel riet verwerkt is. Riet staat voor buigzaamheid, meebewegen. Het Exodusverhaal over de doortocht door de Rietzee vertelt over het nemen van onbekende wegen voordat je kunt komen naar het nieuwe begin.

Bestel dahlia’s, freesia’s en gladiolen voor hulp aan Rohingya’s

13-03-2019

Bestel nu je zomerbloembollen en steun de actie van het Goudse werelddiaconaat voor noodhulp aan de Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh. Van de opbrengst gaat 30% naar dit goede doel. De webshop van het werelddiaconaat is open tot en met 20 maart. Haal je bestelling af op zaterdag 6 april tussen 11.00 en 13.00 uur in De Brug (naast de Pauluskerk) en in De Oostpoort. Graag contant en gepast betalen. Alvast bedankt voor je bestelling! 

Veertigdagenvespers

03-03-2019

Rond het thema ‘Een nieuw begin’ heeft de werkgroep Oecumenische Vespers zes veertigdagenvespers voorbereid. Kerkleden uit katholieke, oud-katholieke en protestantse traditie leiden de vespers. De deelnemende kerkgenootschappen bieden je ook weer een veertigdagenkalender aan. De kalender kun je  hier downloaden.

Nieuwsbrief Maatjesproject

08-02-2019

Lees hier de nieuwsbrief van het Maatjesproject van het cluster Kerk en Vluchteling. Het Maatjesproject is gestart in september 2014, vanuit de protestantse diaconie Gouda. Maatjes bieden statushouders een luisterend oor, vriendschap en betrokkenheid. In de nieuwsbrief vind je informatie over activiteiten en belangrijke veranderingen in regelgeving voor statushouders.

Zangers gezocht voor bijzonder project

06-02-2019

Zondagmiddag 26 mei om 17.00 uur vindt er een bijzondere Goudse Glazendienst plaats in de Sint-Janskerk. Dan zal Impressions of a Pilgrimage van Dick Le Mair uitgevoerd worden: een muzikale impressie van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De koorzang wordt verzorgd door een gelegenheidskoor. Voor dit koor worden zangers gezocht.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
Ik zal gaan
o met genoegen zal ik gaan
met diepe vreugde en trompetgeschal
ik zal gaan
Als jij roept zal ik gaan
mijn werk mijn eten en mijn handen
zal ik laten staan
als jij roept zal ik gaan
Uit: Remco Campert, Spiritual

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Agenda

Meditatieavond

Woensdag 27 maart, 20.00 uur
In de Westerkerk

Veertigdagenvesper

Op vrijdag 29 maart om 19.30 uur
In de Westerkerk

» bekijk de hele agenda

Uitgelicht

Via Crucis in Gouda

Op zondag 31 maart wordt in de Westerkerk het ‘Via Crucis’ van Dick Le Mair uitgevoerd. Het werk Via Crucis is gebaseerd is op de kruiswegstaties zoals die al eeuwen in de kerk te zien zijn. Het bestaat uit veertien delen muziek die de weg vanaf Jezus’ veroordeling tot aan Zijn kruisiging weergeven.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2019 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon