Berichten

WesterAvond over Bonhoeffer

16-09-2019

Maandag 4 november houdt dr. Kick Bras een lezing over het spirituele leven van Dietrich Bonhoeffer. De avond begint om 20.00 uur. Kick Bras schreef een boek over Bonhoeffers spiritualiteit, getiteld ‘Voor het leven’. Hij is ook auteur van het boek ‘Oog in oog. Christelijke mystiek in woord en beeld’. De lezing is vrij toegankelijk; collecte na afloop. 

Koffieochtenden in Het Hoekje

11-08-2019

In september starten we weer, na twee maanden zomerstop, met de maandelijkse koffie-themaochtenden in Het Hoekje, Julianahof 318. Deze ochtenden worden vanuit de Westerkerk georganiseerd voor de bewoners van Oranjestaete (Julianahof), de Bernhardflat en de Weije (Bernhardhof), maar ook ouderen uit de nabije omgeving zijn welkom.

Gezin en kerk: samen sterk

20-07-2019

Op 30 september is er een WesterAvond over het thema 'Gezin en kerk'. Vragen die onder andere aan de orde komen zijn: Hoe maak je tieners en jongeren sterk in een wereld waarin zoveel op hen afkomt? Hoe maak je hen vertrouwd met God als geloven niet langer vanzelfsprekend is?

7 juli: Speeltuinzondag

18-06-2018

Op zondag 7 juli is de jaarlijkse Speeltuinzondag, speciaal voor alle basisschoolkinderen uit Korte Akkeren en Westergouwe! Deze vindt plaats van 11.30 tot 14.00 uur in speeltuin De Sluis. Het thema is ‘Je bent uitgenodigd!’ We gaan samen kijken naar het poppentheater. Er is limonade, we eten pannenkoeken en natuurlijk kun je vrij spelen. Om 10.00 uur is er in de speeltuin een dienst in de openlucht. Ook daar ben je van harte welkom!

21-22 juni: SamenLoop voor Hoop

08-05-2019

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. De SamenLoop voor Hoop Groene Hart is op 21 en 22 juni 2019 op het Sluiseiland in Gouda. De Westerkerk loopt mee met één team. We zoeken nog mensen die meewandelen!

22 juni: Tafel van Hoop

05-05-2019

Alle protestantse wijkgemeenten in Gouda houden een gezamenlijke maaltijd met statushouders in hun wijk. Als Westerkerk sluiten we de rij op zaterdag 22 juni, met een barbecue op het plein voor het kerkgebouw. Naast eten en muziek maken kan er gesjoeld worden. Buurtcentrum De Walvis werkt ook mee aan deze Tafel van Hoop. Wil je meehelpen? Stuur een mailtje naar Geerlande Homburg.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
"Vrijheid zit niet in ongeremde gedachten, maar in de waarheid waar vanuit je denkt."
Makarius van Optina

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Agenda

70+ bijeenkomst

Dinsdag 22 oktober vanaf 14.30 uur
In de Westerkerk

Meditatieavond

Woensdag 23 oktober, 20.00 uur
In de Westerkerk

» bekijk de hele agenda

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2019 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon