Berichten

Huispaaskaarsen

25-01-2024

Via de scriba kun je ook dit jaar een huispaaskaars bestellen. Een voorbeeld van de te bestellen huispaaskaarsen vind je hier. Je bestelling kun je tot en met zondag 18 februari 2024 doorgeven per email. Als je niet in de gelegenheid bent om digitaal je bestelling te doen, dan ligt er in de ontmoetingsruimte een mapje waarin deze informatie ook is in te zien alsmede bestelformulieren waarop de bestelling ingevuld kan worden. (...)

2 juli: Speeltuinzondag

22-06-2023

Op 2 juli is de jaarlijkse Speeltuinzondag, speciaal voor alle basisschoolkinderen uit Korte Akkeren en Westergouwe! Deze vindt plaats van 11.30 tot 14.00 uur in speeltuin De Sluis. Het thema is ‘Het is niet wat het lijkt’. We gaan samen kijken naar een voorstelling van kindertheater Onwijz. Er is limonade, we eten pannenkoeken en natuurlijk kun je vrij spelen. Om 10.00 uur is er in de speeltuin een dienst. Ook daar ben je van harte welkom!

Time to gospel!

25-02-2023

Het Westeravondcomité organiseert een uitstapje naar het Catharijne Convent in Utrecht waar de tentoonstelling 'Gospel. Muzikale reis van kracht en hoop' te zien is. Deze prachtige tentoonstelling over de Amerikaanse spirituele muziek uit het Zuiden is zeer de moeite waard. Met aandacht voor sterren als Mahalia Jackson, Aretha Franklin en Elvis Presley.

Christelijke meditatie

10-09-2022

Sinds enkele jaren is er elke vierde woensdag van de maand een begeleide christelijke meditatie in de Westerkerk. We beginnen de avonden met een aandachtsoefening in de vorm van een ademoefening of een bodyscan. Aansluitend wordt er per keer een vorm van christelijke meditatie beoefend. Iedereen is welkom, van binnen en van buiten de kerk.

11 september: startzondag

26-08-2022

Op zondag 11 september vieren we in de Westerkerk de start van het nieuwe seizoen rondom het jaarthema 'Aan tafel'. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! Na de dienst drinken we koffie, thee of limonade. Daarna zijn er diverse leuke en gezellige activiteiten. Je kunt meedoen met dansen, kletsen en iets lekkers klaarmaken, een puzzeltocht en een knutselactiviteit. (...) 

Christelijke meditatie Westerkerk gaat weer starten!

20-08-2022

Sinds enkele jaren is er elke vierde woensdag van de maand een begeleide christelijke meditatie in de Westerkerk. De eerstvolgende avond is 24 augustus. We starten de avonden met een aandachtsoefening in de vorm van een ademoefening of een bodyscan. Dit om volledig aanwezig te zijn en te verstillen want pas dan kunnen we aandachtig gaan luisteren.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, U zij alle eer!
Alle menselijk lijden hebt Gij ondergaan
om ons te bevrijden tot een nieuw bestaan:
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, U zij alle eer!
NLB 634

Uitgelicht

Christelijke meditatie

Elke vierde woensdag van de maand is er een begeleide christelijke meditatie in de Westerkerk. We beginnen de avonden met een aandachtsoefening. Aansluitend wordt er per keer een vorm van christelijke meditatie beoefend. Iedereen is welkom, van binnen en van buiten de kerk.

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Zaalhuur kerk

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2024 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon