Berichten

Christelijke meditatie

10-09-2021

Sinds enkele jaren is er elke vierde woensdag van de maand een begeleide christelijke meditatie in de Westerkerk. De eerste avond dit seizoen is 22 september. We beginnen de avonden met een aandachtsoefening in de vorm van een ademoefening of een bodyscan. Aansluitend wordt er per keer een vorm van christelijke meditatie beoefend. Iedereen is welkom, van binnen en van buiten de kerk.

Veertigdagenvespers

17-02-2021

Rond het thema ‘Levensweg’ heeft de werkgroep Oecumenische Vespers zes veertigdagenvespers voorbereid die je via Zoom kunt meebeleven. Kerkleden uit katholieke, oud-katholieke en protestantse traditie leiden de vespers. De deelnemende kerkgenootschappen bieden je ook weer een veertigdagenkalender aan. De kalender kun je  hier downloaden.

Kerkleden poetsen 120 Stolpersteine

30-01-2021

Op dinsdag 26 januari, de internationale Holocaust-herinneringsdag, hebben gemeenteleden van de Protestantse Kerk Gouda een deel van de bijna 280 Stolpersteine (struikelstenen) in Gouda gepoetst. Zo hielpen ze mee om de herinnering aan de vermoorde Joodse inwoners levend te houden.

Kerstnachtdienst

19-12-2020

Aanstaande donderdag, 24 december, zal er een kerstnachtdienst zijn, met inbreng vanuit de wijk, onder andere van de Westerschool, en extra mooie zang van een dubbelkwartet onder leiding van Leo Rijkaart. Vanaf 22:30 uur online te bekijken en te beluisteren.

Koop een babydekentje en steun de hulp aan bootvluchtelingen

23-11-2020

Koop voor € 30 een gehaakt wollen babydekentje (Call the midwife-blanket) in een mooie kleur, en steun tegelijk de hulpverlening van stichting Bootvluchteling aan duizenden mensen die in een penibele situatie op Lesbos verblijven. De dekentjes zijn gehaakt door enthousiaste vrijwilligers. De dekentjes zijn af te halen in Korte Akkeren (Gouda).

Kindernevendienst groep 1 t/m 4 en crèche

29-10-2020

Vanaf zondag 1 november is er kindernevendienst voor alle kinderen van groep 1 t/m 4, dit duurt van ongeveer 10.10 tot 11.00 uur. Ook als je niet bent uitgenodigd voor de dienst is je kind meer dan welkom bij de kindernevendienst. Mocht je verder weg wonen, dan is er vast iemand die dichtbij de kerk woont en waar je welkom bent om de dienst online te volgen. 

Zondag is er ook de mogelijkheid om kinderen bij de crèche te brengen; dit kan iets voor 10.00 uur of tegelijk met de kinderen van de kindernevendienst om 10.10 uur. We vragen je om bij het brengen van je kind op gepaste afstand te blijven (en dus ook zelf snel weer weg te gaan). Als de dienst is afgelopen, rond 11.00 uur, zullen de kinderen bij het speeltoestel staan om opgehaald te worden.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
"Alleen dat wat vanuit je hart komt, kan een ander hart raken."
Monnik Thaddeus van Vitovnica

Diensten

Zondag 19 september

Tijd: 10.00 uur | startzondag
Voorganger: ds. Jacobine Scholte de Jong

Zondag 26 september

Tijd: 10.00 uur | bevestiging ambtsdragers
Voorganger: ds. Jacobine Scholte de Jong

» bekijk alle diensten

Uitgelicht

Christelijke meditatie

Elke vierde woensdag van de maand is er een begeleide christelijke meditatie in de Westerkerk. We beginnen de avonden met een aandachtsoefening. Aansluitend wordt er per keer een vorm van christelijke meditatie beoefend. Iedereen is welkom, van binnen en van buiten de kerk.

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2021 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon