Berichten

21-22 juni: SamenLoop voor Hoop

08-05-2019

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. De SamenLoop voor Hoop Groene Hart is op 21 en 22 juni 2019 op het Sluiseiland in Gouda. De Westerkerk loopt mee met één team. We zoeken nog mensen die meewandelen!

22 juni: Tafel van Hoop

05-05-2019

Alle protestantse wijkgemeenten in Gouda houden een gezamenlijke maaltijd met statushouders in hun wijk. Als Westerkerk sluiten we de rij op zaterdag 22 juni, met een barbecue op het plein voor het kerkgebouw. Naast eten en muziek maken kan er gesjoeld worden. Buurtcentrum De Walvis werkt ook mee aan deze Tafel van Hoop. Wil je meehelpen? Stuur een mailtje naar Geerlande Homburg.

Nieuwsbrief #2 Maatjesproject

07-05-2019

Lees hier de tweede nieuwsbrief van het Maatjesproject van het cluster Kerk en Vluchteling. Het Maatjesproject is gestart in september 2014, vanuit de protestantse diaconie Gouda. Maatjes bieden statushouders een luisterend oor, vriendschap en betrokkenheid. In de nieuwsbrief vind je informatie over activiteiten en belangrijke veranderingen in regelgeving voor statushouders.

Nieuwe predikant gezocht

29-04-2019

Wij zoeken een nieuwe predikant (fulltime). In de profielschets voor de nieuwe predikant hebben we verwoord wat we belangrijk vinden bij de vervulling van de vacature. Als u zich hierin herkent, hopen we dat u wilt solliciteren. De sluitingstermijn is 20 mei 2019.

26 mei: Impressions of a Pilgrimage

02-04-2019

Zondagmiddag 26 mei om 17.00 uur vindt er een bijzondere Goudse Glazendienst plaats in de Sint-Janskerk. Dan zal Impressions of a Pilgrimage van Dick Le Mair uitgevoerd worden: een muzikale impressie van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De koorzang wordt verzorgd door een gelegenheidskoor.

Symbolische schikking Veertigdagentijd

11-03-2019

Het thema van de symbolische schikking in de veertigdagentijd is dit jaar 'Een nieuw begin'. Je ziet dat er in die schikking veel riet verwerkt is. Riet staat voor buigzaamheid, meebewegen. Het Exodusverhaal over de doortocht door de Rietzee vertelt over het nemen van onbekende wegen voordat je kunt komen naar het nieuwe begin.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
Kom tot ons, o heil’ge Geest,
in ons ontsteekt Gij ’t vuur van Uw liefde.
Kom tot ons, o heil’ge Geest,
kom tot ons, o heil’ge Geest.
Naar: Tui amoris ignem

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Jaarthema

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2019 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon