Berichten

Terugkijken diensten

19-03-2020

De online erediensten van de Westerkerk zijn iedere zondag om 10.00 uur live te volgen via Kerkomroep. Ook de Veertigdagenvespers, georganiseerd door de Werkgroep oecumenische vespers Gouda, zijn iedere vrijdag te beluisteren via Kerkomroep. Daarnaast worden beeldopnames gemaakt. Deze zijn kort na afloop hier te bekijken.

Geldinzameling gedurende corona-crisis en introductie Kerkgeld app

18-03-2020

Omdat de erediensten voor de komende weken zijn afgelast is het inzamelen van gaven helaas fysiek niet mogelijk. Daarom hebben de colleges van kerkrentmeesters en diakenen besloten om de Kerkgeld app in te zetten binnen de Goudse gemeente. In deze brief vind je een uitgebreide toelichting hierop en verschillende andere manieren van geven. Hier vind je de handleiding voor het gebruik van de Kerkgeld app en hulp bij registratie.
 

Diaconale nieuwsbrief over corona

18-03-2020

Onze diaconaal consulent Joyce Schoon heeft een diaconale nieuwsbrief samengesteld met tips wat je kunt doen in tijden van corona. Er staan zowel Goudse als landelijke initiatieven in, waar mensen bij kunnen aansluiten. Lees de nieuwsbrief hier.

Diensten vervallen t/m 5 april

12-03-2020

Als kerkenraad en predikant zien we ons genoodzaakt alle erediensten in onze wijkkerk af te gelasten tot en met 5 april. Deze maatregel gaat met onmiddellijke ingang in, na het dringende advies dat het kabinet vanmiddag gaf om bijeenkomsten van meer dan 100 mensen te annuleren. Dat geldt dus ook voor de diensten in de Westerkerk, gehouden onder onze verantwoordelijkheid. (...)

Veertigdagenvespers

19-02-2020

Rond het thema ‘Een teken van leven’ heeft de werkgroep Oecumenische Vespers zes veertigdagenvespers voorbereid. Kerkleden uit katholieke, oud-katholieke en protestantse traditie leiden de vespers. De deelnemende kerkgenootschappen bieden je ook weer een veertigdagenkalender aan. De kalender kun je  hier downloaden.

Nieuwsbrief Marijke den Boer

18-02-2020

Marijke den Boer is namens onze gemeente en de wijkgemeente Sint-Jan uitgezonden naar Cambodja. Cambodja is een van de armste landen in Zuidoost-Azië. Marijke werkt er als ergotherapeut voor de organisatie Interserve. Lees hier haar nieuwste nieuwsbrief.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
Dit is de tijd. God zelf staat zonder
zich te verroeren andersom.
Dit is de tijd. Er gebeurt geen wonder,
maar Hij telt langzaam van één tot honderd,
tot honderdtien... en dan: ‘Ik kom.’
(uit: Jan Wit, Dit is de tijd)

Agenda

*Afgelast* Palmpasenstok maken

Zaterdag 4 april, 14.00-15.30 uur
Aanbouw Westerkerk

*Afgelast* Maaltijd in De Walvis

Zo 12 april, 18u (inloop 17.30 uur)
Ontmoetingscentrum De Walvis

» bekijk de hele agenda

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Uitgelicht

Terugkijken diensten

De online diensten zijn iedere zondag om 10.00 uur live te volgen via Kerkomroep. Ook de 40-dagenvespers, georganiseerd door de Werkgroep oecumenische vespers, zijn hier elke vrijdag om 19.30 uur te beluisteren. Er worden beeldopnames gemaakt. Deze zijn kort na afloop op deze site te bekijken.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2020 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon