Berichten

8 november: WesterAvond

15-10-2018

Op donderdag 8 november is er een WesterAvond over het onderwerp ’Kerkgebouwen – zomaar een gebouw of een poort naar de hemel?’ Spreker is Hans de Greef. Aan de hand van voorbeelden, waaronder de Goudse Westerkerk, Turfmarktkerk, Gouwekerk en Sint-Janskerk, zal hij ingaan op de theologische betekenis van kerkgebouwen in verleden, heden en toekomst.

27 oktober: Kokkerellen & vertellen

04-10-2018

Op zaterdag 27 oktober organiseert de Thuisfrontcommissie (TFC) van Marijke den Boer weer Kokkerellen & vertellen. Je kunt koken voor of eten bij gemeenteleden. Wie kookt sponsort het eten en wie mee-eet betaalt €12,50 per volwassene en €5,00 per kind. Je krijgt vooraf te horen bij wie je verwacht wordt. Een leuke manier om te eten en te ontmoeten. (Aanmelden voor 15 oktober!)

13 oktober: Westernight

04-10-2018

Zaterdagavond 13 oktober was de Westernight! Tieners en jongeren uit de gemeente zetten zich die avond en nacht in om geld op te halen voor het goede doel. Met klusjes, een knutselworkshop, een autowasstraat voor de kerk, taarten bakken en een zondagochtendontbijt voor gemeenteleden. (...)

Boekenkring

09-07-2018

De volgende boekenkring vindt plaats op maandag 5 november van 20.00 tot 21.30 uur. We bespreken 'De trooster', het nieuwe boek van Esther Gerritsen. De plaats van handeling is een klooster en het lijdensverhaal van Christus vormt de rode draad.

Nieuwe 15+ club: Get Together

11-09-2018

Jeugdvrijwilligers uit verschillende wijkgemeenten hebben de handen ineen geslagen voor een vervolg op tienerclubs Stepping Stones en Club Jantje: met Get Together is er vanaf dit seizoen een plek voor 15-plussers! Get Together staat voor samen zijn, leuke activiteiten en geloofsgesprekken. De club is in de Hof van Sint-Jan. De startavond vindt plaats op vrijdagavond 28 september.

Startzondag

01-09-2018

Op 16 september is de jaarlijkse Startzondag, de start van het nieuwe seizoen. Om 9.30 uur beginnen we met koffie en een broodje. 's Middags vinden er tot circa 15.00 uur in en rond de Westerkerk ontspannende, verdiepende en informatieve activiteiten plaats. Reserveer je deze dag in je agenda?


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
"Vrijheid zit niet in ongeremde gedachten, maar in de waarheid waar vanuit je denkt."
Makarius van Optina

Uitgelicht

8 november: WesterAvond

Het onderwerp is: ’Kerkgebouwen – zomaar een gebouw of een poort naar de hemel?’ Hans de Greef zal aan de hand van voorbeelden, waaronder de Westerkerk, Gouwekerk en Sint-Janskerk, ingaan op de theologische betekenis van kerkgebouwen in verleden, heden en toekomst.

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Jaarthema

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2018 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon