Berichten

Alleen online diensten

18-12-2021

Naar aanleiding van de persconferentie van zaterdag 18 december heeft de kerkenraad besloten het advies van de PKN te volgen en de komende kerkdiensten (in ieder geval t/m 14 januari) alleen digitaal te laten plaatsvinden. Dit betekent dat vanaf morgen de kerkdiensten alleen via www.kerkomroep.nl en YouTube te volgen zijn. Wij rekenen op uw begrip en wensen u ondanks alles fijne en gezegende feestdagen toe.

Adventskalender 2021

23-11-2021

De Werkgroep Oecumenische Vespers Gouda heeft voor de adventstijd weer een kalender samengesteld. Het thema is ‘Verhalen vol hoop’. De kalender geeft handreikingen voor bloemschikkingen, kinderbladen, gebeden, liederen, gedichten en meditatieve stukjes.

Maatregelen v.a. 14 november

13-11-2021

De kerkenraad van de Westerkerk heeft besloten vanaf zondag 14 november 2021 een aantal maatregelen terug in te voeren. We betreuren dit ten zeerste, maar we moeten denken aan een ieders gezondheid. De volgende maatregelen gaan vanaf zondag 14 november in: 

  • Blijf thuis bij klachten (griepverschijnselen). 
  • Draag een mondkapje bij binnenkomst en verplaatsingen in de kerk. (...)

Boeken- en speelgoedmarkt

16-10-2021

Op zaterdagmorgen 6 november wordt er weer een boeken- en speelgoedmarkt gehouden in onze kerk. Deze vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur. De opbrengst is bestemd voor de wijkkas en voor de hulp aan bootvluchtelingen, het jaarproject van het werelddiaconaat.

Westernight 2021

06-10-2021

Zaterdagavond 30 oktober is de Westernight! Tieners en jongeren uit de gemeente zetten zich die avond in om geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar zetten we ons in voor Compassion. Van 19.00 tot 22.00 uur staat een klusteam klaar bij de kerk. Van simpel strijkwerk, schoenen of zilver poetsen, honden uitlaten, oud papier en glas wegbrengen tot de afwas... het klusteam is van alle markten thuis!

Christelijke meditatie

10-09-2021

Sinds enkele jaren is er elke vierde woensdag van de maand een begeleide christelijke meditatie in de Westerkerk. De eerste avond dit seizoen is 22 september. We beginnen de avonden met een aandachtsoefening in de vorm van een ademoefening of een bodyscan. Aansluitend wordt er per keer een vorm van christelijke meditatie beoefend. Iedereen is welkom, van binnen en van buiten de kerk.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
"Ik ontdekte dat ik minder en minder te zeggen had, tot ik uiteindelijk stil werd en begon te luisteren. En in die stilte hoorde ik de stem van God."
Soren Kierkegaard

Agenda

Nog geen nieuws beschikbaar.
» bekijk de hele agenda

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2022 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon