Berichten

Veertigdagenvespers

17-02-2021

Rond het thema ‘Levensweg’ heeft de werkgroep Oecumenische Vespers zes veertigdagenvespers voorbereid die je via Zoom kunt meebeleven. Kerkleden uit katholieke, oud-katholieke en protestantse traditie leiden de vespers. De deelnemende kerkgenootschappen bieden je ook weer een veertigdagenkalender aan. De kalender kun je  hier downloaden.

Kerkleden poetsen 120 Stolpersteine

30-01-2021

Op dinsdag 26 januari, de internationale Holocaust-herinneringsdag, hebben gemeenteleden van de Protestantse Kerk Gouda een deel van de bijna 280 Stolpersteine (struikelstenen) in Gouda gepoetst. Zo hielpen ze mee om de herinnering aan de vermoorde Joodse inwoners levend te houden.

Kerstnachtdienst

19-12-2020

Aanstaande donderdag, 24 december, zal er een kerstnachtdienst zijn, met inbreng vanuit de wijk, onder andere van de Westerschool, en extra mooie zang van een dubbelkwartet onder leiding van Leo Rijkaart. Vanaf 22:30 uur online te bekijken en te beluisteren.

Koop een babydekentje en steun de hulp aan bootvluchtelingen

23-11-2020

Koop voor € 30 een gehaakt wollen babydekentje (Call the midwife-blanket) in een mooie kleur, en steun tegelijk de hulpverlening van stichting Bootvluchteling aan duizenden mensen die in een penibele situatie op Lesbos verblijven. De dekentjes zijn gehaakt door enthousiaste vrijwilligers. De dekentjes zijn af te halen in Korte Akkeren (Gouda).

Kindernevendienst groep 1 t/m 4 en crèche

29-10-2020

Vanaf zondag 1 november is er kindernevendienst voor alle kinderen van groep 1 t/m 4, dit duurt van ongeveer 10.10 tot 11.00 uur. Ook als je niet bent uitgenodigd voor de dienst is je kind meer dan welkom bij de kindernevendienst. Mocht je verder weg wonen, dan is er vast iemand die dichtbij de kerk woont en waar je welkom bent om de dienst online te volgen. 

Zondag is er ook de mogelijkheid om kinderen bij de crèche te brengen; dit kan iets voor 10.00 uur of tegelijk met de kinderen van de kindernevendienst om 10.10 uur. We vragen je om bij het brengen van je kind op gepaste afstand te blijven (en dus ook zelf snel weer weg te gaan). Als de dienst is afgelopen, rond 11.00 uur, zullen de kinderen bij het speeltoestel staan om opgehaald te worden.

Download nu de Appostel app

04-09-2020

De Kerkgeld app gaat vanaf nu verder onder de naam Appostel. Via deze vernieuwde app kun je alle kerkelijke geldzaken op één plek beheren. Je kunt op een gemakkelijke manier bijvoorbeeld je bijdrage doen aan de collecten eredienst, overige giften doen, een toezegging doen voor de Actie Kerkbalans óf collectebonnen bestellen. Appostel is een gezamenlijke app voor diaconie en kerkbeheer van de Protestantse Kerk Gouda. (...)


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, U zij alle eer!
Alle menselijk lijden hebt Gij ondergaan
om ons te bevrijden tot een nieuw bestaan:
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, U zij alle eer!
NLB 634

Uitgelicht

Veertigdagenvespers

Rond het thema ‘Levensweg’ heeft de werkgroep Oecumenische Vespers zes veertigdagenvespers voorbereid die je via Zoom kunt meebeleven. Iedere vrijdag om 19.30 uur. Kerkleden uit katholieke, oud-katholieke en protestantse traditie zullen de vespers leiden.

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2021 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon