Berichten

Veertigdagenvespers

19-02-2020

Rond het thema ‘Een teken van leven’ heeft de werkgroep Oecumenische Vespers zes veertigdagenvespers voorbereid. Kerkleden uit katholieke, oud-katholieke en protestantse traditie leiden de vespers. De deelnemende kerkgenootschappen bieden je ook weer een veertigdagenkalender aan. De kalender kun je  hier downloaden.

Nieuwsbrief Marijke den Boer

18-02-2020

Marijke den Boer is namens onze gemeente en de wijkgemeente Sint-Jan uitgezonden naar Cambodja. Cambodja is een van de armste landen in Zuidoost-Azië. Marijke werkt er als ergotherapeut voor de organisatie Interserve. Lees hier haar nieuwste nieuwsbrief.

Bevestigings- en intrededienst

12-02-2020

Op zondag 8 maart 2020 is de feestelijke bevestigings- en intrededienst van ds. Jacobine Scholte de Jong. De dienst begint om 15.00 uur en vindt plaats in de Sint-Janskerk. Aan de periode van vacant-zijn komt op deze dag een eind. We zijn blij met en dankbaar voor de komst van ds. Scholte de Jong en haar gezin.

Nieuw jaarproject werelddiaconaat: hulp aan bootvluchtelingen

07-02-2020

De werelddiakenen van de Goudse protestantse wijkgemeenten voeren in 2020 en 2021 actie voor hulp aan bootvluchtelingen die in overvolle vluchtelingenkampen verblijven op Lesbos en in Noord-Griekenland. Giften in de melkbus (bij de uitgang) zijn dus de komende tijd hiervoor bestemd. De hulp wordt gegeven door medewerkers en vrijwilligers van de Nederlandse stichting Bootvluchteling. (...)

10 februari: WesterAvond

10-01-2020

Op maandag 10 februari is er een WesterAvond over het thema 'leven met een psychische kwetsbaarheid'. Ter introductie speelt toneelgroep ‘Kracht van Beleving’ het muziektheaterstuk ‘Vind je het gek!’. Dit is een ontroerende, humorvolle voorstelling gebaseerd op waargebeurde levensverhalen en indringende portretten. Na het optreden is er gelegenheid om in gesprek te gaan over het onderwerp.

Oliebollenactie

12-12-2019

Ook dit jaar kun je je oliebollen, appelbeignets en maaltijdsalades bestellen bij de commissie Werelddiaconaat, en daarmee het jaarproject 'Hulp aan Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh' steunen. Je kunt je bestelling plaatsen in de webshop of met het bestelformulier.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
Dit is de tijd. God zelf staat zonder
zich te verroeren andersom.
Dit is de tijd. Er gebeurt geen wonder,
maar Hij telt langzaam van één tot honderd,
tot honderdtien... en dan: ‘Ik kom.’
(uit: Jan Wit, Dit is de tijd)

Agenda

Maaltijd in De Walvis

Zo 1 maart, 18 uur (inloop 17.30 uur)
Ontmoetingscentrum De Walvis

Verstillingsweekend

Van 6 tot 8 maart 2020
Egmond-Binnen, St. Adelbert Abdij

» bekijk de hele agenda

Uitgelicht

Bevestigings- en intrededienst

Op zondag 8 maart is de feestelijke bevestigings- en intrededienst van ds. Jacobine Scholte de Jong. De dienst begint om 15.00 uur en is in de Sint-Janskerk. Aan de periode van vacant-zijn komt op deze dag een eind. We zijn blij met en dankbaar voor de komst van ds. Scholte de Jong en haar gezin.

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2020 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon