Time to gospel!


25-02-2023

Het Westeravondcomité organiseert een uitstapje naar het Catharijne Convent in Utrecht waar de tentoonstelling 'Gospel. Muzikale reis van kracht en hoop' te zien is. Deze prachtige tentoonstelling over de Amerikaanse spirituele muziek uit het Zuiden is zeer de moeite waard. Met aandacht voor sterren als Mahalia Jackson, Aretha Franklin en Elvis Presley.

Voordat we de tentoonstelling gaan bekijken, kunnen we de lezing van Jan Smelik  bijwonen met als titel 'Gospel Hymns in Nederland' die gaat over de introductie van de spirituele muziek in Nederland aan het eind 19e eeuw. Hieruit is onder andere in 1906 de bekende Zangbundel van Johannes de Heer voortgekomen.

Het bezoek is van 14.00 uur tot 16.00 uur in het Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht. Het museum ligt in de binnenstad ongeveer 15 minuten lopen vanaf het station Utrecht CS. Daarom stellen we voor om per trein naar Utrecht te reizen, we verzamelen ons in de stationshal in Gouda om 13.00 uur (vertrek van de trein om 13.14 uur). Neem wel je OV-kaart mee en de Museumjaarkaart als je die hebt. Heb je geen Museumjaarkaart, dan kost de entree € 15 voor volwassenen, € 13,50 voor 65+-ers en € 7 voor een student. Een treinkaartje naar Utrecht kost € 15 euro retour. Is het lastig voor je om met de trein te reizen, geef dat dan even door, dan bedenken we een oplossing.

Wil je mee, geef je dan op via de mail bij Henk Riphagen, telefoon 06-21451901.

We kijken uit naar een grote opkomst een gezellige en leerzame middag in het Catharijneconvent in Utrecht.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Linkedin
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, U zij alle eer!
Alle menselijk lijden hebt Gij ondergaan
om ons te bevrijden tot een nieuw bestaan:
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, U zij alle eer!
NLB 634

Diensten

Nog geen nieuws beschikbaar.

» bekijk alle diensten

Uitgelicht

Christelijke meditatie

Elke vierde woensdag van de maand is er een begeleide christelijke meditatie in de Westerkerk. We beginnen de avonden met een aandachtsoefening. Aansluitend wordt er per keer een vorm van christelijke meditatie beoefend. Iedereen is welkom, van binnen en van buiten de kerk.

In de regio

A Rocha Groene Hart

A Rocha Groene Hart is een lokale groep van de christelijke natuurbeweging A Rocha Nederland. Zij stimuleert de betrokkenheid bij Gods schepping en is actief betrokken bij de natuur in de directe omgeving van Gouda. A Rocha Groene Hart heeft de ‘Stolwijkse Boezem’ geadopteerd.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2024 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon