Berichten

26 mei: Impressions of a Pilgrimage

02-04-2019

Zondagmiddag 26 mei om 17.00 uur vindt er een bijzondere Goudse Glazendienst plaats in de Sint-Janskerk. Dan zal Impressions of a Pilgrimage van Dick Le Mair uitgevoerd worden: een muzikale impressie van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De koorzang wordt verzorgd door een gelegenheidskoor.

Symbolische schikking Veertigdagentijd

11-03-2019

Het thema van de symbolische schikking in de veertigdagentijd is dit jaar 'Een nieuw begin'. Je ziet dat er in die schikking veel riet verwerkt is. Riet staat voor buigzaamheid, meebewegen. Het Exodusverhaal over de doortocht door de Rietzee vertelt over het nemen van onbekende wegen voordat je kunt komen naar het nieuwe begin.

WIJdekerk

28-03-2019

Lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders zijn welkom in onze gemeente; ze mogen er belijdenis doen, zijn volwaardig deelnemer aan het Avondmaal, en kerkenraadslid. Als ze hun relatie willen laten inzegenen, kan dat. Om dat aan de buitenwereld te laten zien, heeft de kerkenraad het keurmerk ‘Wijdekerk’ aangevraagd en gekregen. De Westerkerk staat nu op een online kaart als veilige, inclusieve gemeenschap. Meer informatie: www.wijdekerk.nl

Film ‘Les uns et les autres’

09-04-2019

Op maandagavond 29 april wordt de film ‘Les uns et les autres’ vertoond. In deze Franse film uit 1981 worden de levens van vier muzikale stellen en hun kinderen gevolgd tussen 1936 en 1980. In 1980 ontmoeten ze elkaar weer op een Unicef-gala. Ondanks de grote verschillen in levensloop verbindt de muziek hen. Het slot is een wervelende opvoering van Maurice Ravels ‘Boléro’. Aanvang: 19.30 uur.

Via Crucis in Gouda

24-03-2019

Op zondag 31 maart wordt in de Westerkerk het ‘Via Crucis’ van Dick Le Mair uitgevoerd. Het werk Via Crucis is gebaseerd is op de kruiswegstaties zoals die al eeuwen in de kerk te zien zijn. Het bestaat uit veertien delen muziek die de weg vanaf Jezus’ veroordeling tot aan Zijn kruisiging weergeven.

Bestel dahlia’s, freesia’s en gladiolen voor hulp aan Rohingya’s

13-03-2019

Bestel nu je zomerbloembollen en steun de actie van het Goudse werelddiaconaat voor noodhulp aan de Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh. Van de opbrengst gaat 30% naar dit goede doel. De webshop van het werelddiaconaat is open tot en met 20 maart. Haal je bestelling af op zaterdag 6 april tussen 11.00 en 13.00 uur in De Brug (naast de Pauluskerk) en in De Oostpoort. Graag contant en gepast betalen. Alvast bedankt voor je bestelling! 


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
"Schaam je niet als je een fout maakt, wel als je er geen vergeving voor vraagt."
Woestijnvader Agathon

Uitgelicht

Boekenkring

Wie van lezen houdt en graag met anderen van gedachten wisselt over boeken, is van harte welkom op de boekenkring van de Westerkerk. De volgende boekenkring staat gepland voor maandag 23 september. We bespreken ‘De avond is ongemak’ van Marieke Lucas Rijneveld.

Agenda

Maaltijd in De Walvis

Zo 11 augustus, 18u (inloop 17.30 uur)
Ontmoetingscentrum De Walvis

Maaltijd in De Walvis

Zo 8 september, 18 uur (inloop 17.30 uur)
Ontmoetingscentrum De Walvis

» bekijk de hele agenda

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2019 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon