Berichten

Acties Winterfair (TFC Marijke den Boer)

30-11-2018

Ook dit jaar verkoopt Winterfair Gouda kerstbomen voor het goede doel. Daarnaast kun je heerlijke Italiaanse rode wijn bestellen. Onder andere de uitzending van Marijke den Boer naar Cambodja (mede vanuit de Westerkerk) wordt door deze acties ondersteund. (...)

Adventskalender 2018

01-12-2018

De Werkgroep Oecumenische Vespers Gouda heeft voor de adventstijd weer een kalender samengesteld. Het thema is ‘Geloof met me mee’. De kalender geeft handreikingen voor bloemschikkingen, kinderbladen, gebeden, liederen, gedichten en meditatieve stukjes.

Doneer een stoel!

03-11-2018

De Westerkerk schaft nieuwe stoelen aan. De huidige stoelen staan er al meer dan twintig jaar, zijn aan het aftakelen en niet goed meer te repareren. Met een testpanel uit de gemeente is een stoel gekozen. Om de kosten rond te krijgen doen we een dringend beroep op je. Je kunt voor €10 een stoel doneren. Het bedrag kun je overmaken naar de wijkkas. (...)

Magazine 'Wester'

04-11-2018

Vandaag wordt na de kerkdienst het eerste nummer van ‘Wester’ uitgedeeld. ‘Wester’ is een blad van en voor gemeenteleden, onder andere bedoeld om de onderlinge band te versterken. Het blad verschijnt twee keer per jaar: in het najaar en voorjaar. Het eerste nummer gaat over het jaarthema ‘Aandacht en tijd’. Ook volgende week kan het blad meegenomen worden uit de kerk. Het wordt toegestuurd aan gemeenteleden die vanwege ziekte of om andere redenen thuis meeleven.

Klik hier voor de actievoorwaarden van de fotowedstrijd (p.11 in Wester)
Klik hier voor nog meer boeken en films met focus (p.22 in Wester)

Help mee voedsel inzamelen voor Dorcas

26-10-2018

Doe jij mee aan de voedselactie van Dorcas op zaterdag 10 november? Dan zamelen vrijwilligers in vijf Goudse supermarkten concrete houdbare producten in voor mensen in Albanië, Roemenië, Moldavië en Oekraïne. Die hebben dit voedsel nodig om de winter door te komen. Vorig jaar zijn er 30.000 voedselpakketten gemaakt en aangeboden in de genoemde landen. 

Word jij een van de vrijwilligers voor deze actie? Het is fijn als je een paar uur beschikbaar bent op zaterdag 10 november. Geef je op via werelddiaken  Anja de Zeeuw Meer informatie vind je op  www.dorcas.nl.

8 november: WesterAvond

15-10-2018

Op donderdag 8 november is er een WesterAvond over het onderwerp ’Kerkgebouwen – zomaar een gebouw of een poort naar de hemel?’ Spreker is Hans de Greef. Aan de hand van voorbeelden, waaronder de Goudse Westerkerk, Turfmarktkerk, Gouwekerk en Sint-Janskerk, zal hij ingaan op de theologische betekenis van kerkgebouwen in verleden, heden en toekomst.


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
"Ik denk dat de kerk nog een kind is. De Christus waarvan zij leeft, is oneindig veel groter dan zij denkt."
Teilhard de Chardin

Jaarthema

Agenda

Bijbelkring

Op 21 februari om 19.00 uur
Huiskamer Dineke en Martijn Riet

Get Together (15+)

Vr 22 februari van 20.00-22.00 uur
In de Hof van Sint-Jan

» bekijk de hele agenda

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2019 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon