Pannenkoekenmiddag, 4 juli

Op woensdag 4 juli is het zover: jong en oud ontmoeten elkaar tijdens de pannenkoekenmiddag. De jongeren van de kerk hebben de ouderen uitgenodigd om samen pannenkoeken te komen eten. Ze zijn gebakken door de jeugd zelf; dat kun je echt proeven, want ze zijn met liefde gemaakt.

De tafels zijn feestelijk gedekt. De ouderen mogen achter een wit bord plaatsnemen en de jeugd heeft een gekleurd bord. Op die manier zitten jong en oud automatisch naast elkaar. Patty heeft de labels van tientallen theezakjes geknipt. Daar staan leuke vragen op, zoals: Waar rust je het meest uit? Een prima vraag om met elkaar in gesprek te komen.
Joa krijgt de microfoon om iets over haar toekomstplannen te vertellen. Zij wil graag studeren en denkt nu aan een opleiding voor tandarts of kinderarts. Er wordt goed naar haar verhaal geluisterd.

Shannon opent de maaltijd met gebed en dan komen die heerlijke pannenkoeken op tafel. Er wordt flink gegeten en druk gepraat. Ja, jong en oud gaan gezellig met elkaar in gesprek.
Na de pannenkoeken vertelt Tiny haar levensverhaal. De jongeren luisteren ademloos. Vroeger bepaalden je ouders gewoon waar je ging werken. Meisjes gingen naar de Huishoudschool en jongens mochten naar de Mulo.

Als toetje krijgen we watermeloen en druiven. Ondertussen gaan de gesprekken gewoon door. We eindigen het gezellig samenzijn met het zingen van twee liederen. Rikus mag namens de tieners een keuze maken. Hij kiest voor ‘Jezus ga ons voor’. Wim kiest namens de ouderen voor ‘Ere zij aan God de vader’. We kijken terug op een bijzonder geslaagde middag die zeker voor herhaling vatbaar is!

Verslag: Marian Wierenga
Foto's: Patty van der Hoeven


« terug naar alle albums


Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
"Echte liefde laat zich zien als wij hen vergeven die ons iets schuldig zijn."
Woestijnvader Marcus de asceet

Fotowedstrijd

In de regio

Monoloog 'Verzet en Dromen'

Op 15 februari komt actrice en regisseur Annet Henneman naar Gouda met de bijzondere monoloog 'Verzet en Dromen'. Henneman brengt persoonlijke verhalen over het leven in oorlog en onderdrukking, afgewisseld met muziek en foto's.

Uitgelicht

WesterAvond: Aandacht 2.0

Op 4 februari is er een gespreksavond over de relatie tussen aandacht en technologie. Welke impact heeft technologie op de samenleving en wat we kunnen verwachten? Inleider is Dieter Möckelmann. Hij heeft zich gespecialiseerd in de maatschappelijke impact van ICT. Welkom!

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2019 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon