Berichten

WesterAvond over 'Voltooid leven'

16-12-2017

De Westerkerk houdt op maandagavond 15 januari een informatie- en discussiebijeenkomst over het thema ’Voltooid leven’. De bijeenkomst is bedoeld om de aanwezigen te informeren over verschillende aspecten van ’voltooid leven’ en om te discussiëren over wat we er zelf van vinden. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Westerkerk.

Oliebollenactie

15-12-2017

Jaarlijks zorgt de commissie Werelddiaconaat rond de jaarwisseling voor overheerlijke oliebollen, appelbeignets en salades. Dit jaar gaat de opbrengst naar Mercy Ships, de organisatie die gratis medische zorg, training en voorlichting in de armste landen van de wereld aanbiedt via ziekenhuisschepen waarop goedopgeleide vrijwilligers werken. Je kunt je bestelling plaatsen via de website of met een bestelformulier.

Adventskalender

03-12-2017

De Werkgroep Oecumenische Vespers Gouda heeft voor de adventstijd weer een kalender samengesteld. Het thema is ‘Een boek vol verwachting’. De kalender geeft handreikingen voor bloemschikkingen, kinderbladen, gebeden, liederen, gedichten en meditatieve stukjes.

Kerst in Korte Akkeren

25-11-2017

Op maandag 25 en dinsdag 26 december 2017 is het kerst. Met kerst vieren we de geboorte van Jezus. De Westerkerk organiseert in de aanloop naar kerst allerlei inspirerende en creatieve activiteiten. Dat doen we in de wijk, samen met en voor andere bewoners van Korte Akkeren.

Start Micha Cursus

23-09-2017

Op 18 januari 2018 starten we in de Westerkerk met de Micha Cursus. In de Micha Cursus leer je samen hoe je ‘goed en recht kunt doen’, dichtbij en ver weg. Tijdens de cursus overdenken we Bijbelteksten, maar doe je ook individueel of met de andere cursisten opdrachten om je talenten en gaven in kaart te brengen. Zo ontdek wat je allemaal gekregen hebt en wat je te geven hebt.

Cursus Christelijke meditatie

27-10-2017

Op 22 januari 2018 start de volgende basiscursus Christelijke meditatie. Deze cursus bestaat uit vier avonden waarin deelnemers kennismaken met verschillende vormen van christelijke meditatie: ignatiaanse meditatie, lectio divina, beeldmeditatie en tekstmeditatie.


nieuwsbrief
Deel deze pagina op:
Facebook Twitter Google+ Linkedin
Drie opgewekte vlammen
verbeelden onze hoop
op lang gelukkig leven
op gezond verstand
op kracht en macht,
maar om dit schijnsel
zit meer nacht
dan wij licht kunnen geven.

Uitgelicht

Start Micha Cursus

Op 18 januari starten we met de Micha Cursus. In deze cursus leer je hoe je ‘goed en recht kunt doen’, dichtbij en ver weg. Tijdens de cursus overdenken we Bijbelteksten, maar doe je ook individueel of met de andere cursisten opdrachten om je talenten in kaart te brengen.

Kerst in Korte Akkeren

In de regio

Kerstwandeltheater

Op vrijdagavond 22 december vindt alweer de 7e editie van het Kerstwandeltheater plaats, dit keer in Gouda Noord. Wandelend langs een lint van lichtjes kun je gedurende ruim een uur het kerstverhaal samen met familie en vrienden beleven.

Westerkerk • Eerste E.J. Potgieterstraat 37 • 2802 LD • Gouda • 0182-52 15 18 • facebook.com/westerkerkgouda

© 2015 - 2017 Westerkerk Gouda | disclaimer | privacyverklaring | colofon